Op Wall Street noteren de indices op jaarbasis gezien weer in het groen. De herstelbeweging van de afgelopen weken heeft er voor gezorgd dat Wall Street weer boven het slot van het jaar 2017 noteert. En de kans is groot dat we aan het einde van dit jaar ook nog in het groen staan.

Als de geschiedenis gebruikt kan worden om de toekomst te voorspellen, dan ziet het er goed uit voor de aandelenmarkten. Zo laat Ryan Detrick, van LPL Research, weten dat het een erg ‘Bullish’ teken is dat Wall Street op dit moment hoger staat dan de slotstand van 2017. Sinds het jaar 1970 was het totale jaarrendement voor de S&P 500 index in bijna alle gevallen positief op het moment dat de S&P 500 index in de loop van de maand mei hoger sloot. In slechts één geval – van de 36 – gebeurde dat niet (het jaar 1990 was de enige uitzondering).

“We hoeven niet te vrezen voor de komende maanden”

Maar, hoe zit het met “Sell in May”? Volgens Ryan Detrick hoeven we daar dit jaar niet voor te vrezen. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van LPL Research, te zien dat de S&P 500 index normaal gesproken goede zaken weet te doen in de periode mei-oktober op het moment dat het halfjaar daarvoor positief verliep in combinatie met een notering van boven de 200 Moving Average en een tweede presidentsjaar.

Historisch gezien verlopen de komende maanden wel volatiel, maar juist die beweeglijkheid kunnen beleggers enorme kansen bieden. Het beursklimaat ziet er nog steeds gezond uit.

Zo verdien je geld met beleggen in ALLE markten

Bij een dalende markt moet je je geld beschermen. In een stijgende markt moet je zorgen dat je de trein naar boven niet mist, en in een zijwaartse markt moet je je strategie aanpassen en heel actief gaan beleggen (hoog verkopen, laag kopen). In dit gratis e-boek leggen we uit hoe je moet beleggen >>