De beursmaand juli ligt alweer achter onze rug. De afgelopen maand stond in het teken van het monetaire beleid van de centrale banken. Zo liet ECB-voorzitter Mario Draghi vorige week nog weten dat het stimuleringspakket mogelijk later dit jaar opnieuw in gang gezet gaat worden. Fed-voorzitter Jerome Powell kondigde gisteren een renteverlaging aan. Per saldo wist Wall Street in juli met een kleine 3% in waarde te stijgen. Toch hoeft dat geen goed nieuws te betekenen voor de komende handelsweken.
Over de afgelopen 10 jaar gemeten was de maand juli de beste beursmaand voor de S&P 500 index. Gemiddeld gezien wist de S&P 500 index tijdens de afgelopen 10 jaar met 2,8% in waarde te stijgen tijdens de maand juli. En ook dit jaar wist de S&P 500 index niet achter te blijven op deze statistiek.
Beleggers moeten rekening houden met tegenvallende beursmaanden
Het probleem is echter dat de statistieken over de beursmaanden augustus en september er niet zo rooskleurig uitzien. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Ryan Detrick, te zien dat het verleden weinig goeds voorspelt voor de komende handelsweken. Over de afgelopen 20 jaar gemeten is de maand september zelfs de slechtste beursmaand van het jaar. Tijdens de afgelopen 10 jaar was de maand augustus gemiddeld de slechtste beursmaand van het jaar.
Moeten we de komende tijd rekening houden met een nieuwe beursdaling?
Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?
De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.
Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)