Het cijferseizoen is in volle hevigheid losgebarsten. Zo wisten onder andere Microsoft en Tesla uit te pakken met prachtige kwartaalcijfers. Ook veel andere beursgenoteerde bedrijven wisten met mooie resultaten te komen. Toch is het ‘positieve koerseffect’ dit jaar veel minder zichtbaar dan vorig jaar het geval was.

Het huidige beursklimaat is niet om over naar huis te schrijven. Zo belandde Wall Street vorige week in het rood voor het jaar en dat was toch wel opvallend aangezien Wall Street aan het begin van deze maand nog een nieuwe recordkoers wist neer te zetten. Tijdens de afgelopen handelsweken hebben beleggers mogen ervaren dat het tij op de financiële markten in een rap tempo kan keren.

Het huidige beursklimaat beïnvloedt het beurseffect van kwartaalcijfers

En het huidige beursklimaat heeft ook grote invloed op hoe beleggers de kwartaalcijfers van bedrijven ontvangen. Zo blijkt uit onderzoek van Bloomberg dat beleggers dit jaar minder lyrisch reageren op beter dan verwachte kwartaalcijfers. Deze constatering is op de bovenstaande illustratie in beeld gebracht.

Steeds meer beleggers grijpen de herstelbewegingen aan om alsnog aandelen te dumpen. En dat is niet bepaald een gezonde trend binnen een Bull Market.