De Verenigde Staten kent een van zijn langste economische expansiefases ooit. Ook de aandelenmarkt zit in een van zijn langste groeiperiodes uit de geschiedenis. Maar er duiken 3 grote ijsbergen op, zeggen economen van Oxford Economics. Die kan je als belegger maar beter omzeilen, of jouw investeringen worden de nieuwe Titanic.

Greg Daco van Oxford Economics verwacht niet dat er een recessie om de hoek loert voor 2019, maar er is wel een reële mogelijkheid in 2020. Wanneer je naar de 3 ijsbergen kijkt die de economie en de aandelenmarkt kunnen doen zinken, is dat een reële voorspelling, zegt Daco.

De volgende obstakels moeten de beleggers alert houden:

  • Strakker monetair beleid door de Federal Reserve (hogere rentevoeten + inkrimpen balans)
  • Het afnemen van het belastingvoordeel van de Trump administratie
  • Meer protectionistische maatregelen aangaande de handelsoorlog met China

If you look at fiscal policy, monetary policy, and trade policy, there are increasing headwinds.” zegt Daco. Ze garanderen geen recessie, maar verhogen de kans wel gevoelig.

Value-aandelen

Beleggers hebben het momenteel moeilijk om de impact van de hogere rentevoeten en de handelsoorlog met China in te calculeren. De resultaten en de economische groei zijn op dit moment nog sterk, maar beleggers willen altijd vooruit kijken. En over die toekomst hangen donkere wolken.

Die donkere wolken maken het moeilijker om de ijsbergen te zien en omzeilen.

Mike Wilson van Morgan Stanley raadt beleggers dan ook aan om de focus te verleggen van groeiaandelen naar value-aandelen. Op die manier kan je het beste rond de ijsbergen manoeuvreren.

Bron: Yahoo Finance

Foto Credit: Pixaby