Maar weinig beleggers hebben op dit moment nog aandacht voor de edelmetalen. Op zich is dat niet verwonderlijk te noemen, want de beurzen wisten tijdens de afgelopen maanden beduidend beter te presteren dan goud en zilver. Beleggers lijken vandaag de dag simpelweg geen behoefte te hebben aan een ‘veilige haven’.

Tijdens de afgelopen maanden is er in de media weinig aandacht besteed aan de prestaties binnen de goud- en zilvermarkt. Vorig jaar was dat wel anders toen de edelmetalen extreem goede zaken wisten te doen. Vandaag de dag gaat de aandacht uit naar de imposante beursrally die op de financiële markten gaande is. Toch begint op de achtergrond het plaatje voor de goud- en zilvermarkt er steeds beter uit te zien.

Edelmetalen kunnen de komende maanden gaan verrassen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de Gold-to-Silver Ratio al sinds maart 2020 aan het dalen is. Dit gebeurt vaak binnen een lange termijn stijgende trend bij de edelmetalen. Op dat moment durven beleggers immers meer risico’s te nemen en wordt er veelal gekozen voor de ‘kleinere’ edelmetalen.

Op de grafiek is ook te zien dat de Gold-to-Silver Ratio al enkele maanden aan het stijgen is. Deze beweging kan gekoppeld worden aan de tegenvallende prestaties van de edelmetalen. Maar, op de grafiek is ook te zien dat de steunlijn op dit moment onder vuur genomen wordt. Mocht de steunlijn sneuvelen, dan zou dit goed nieuws voor de edelmetalen betekenen. Op dat moment kan er een nieuwe stijgende beweging van start gaan.

GOUD: Het Beste Alternatief!

Zelfs ervaren beleggers kunnen vandaag door het bos de bomen niet meer zien. Er zijn de valutaoorlogen, negatieve rentevoeten, politieke instabiliteit, … Daarom hebben wij de ULTIEME Goudgids samen gesteld. Download hier GRATIS >>