Goldman Sachs heeft tijdens de afgelopen week haar groeiverwachtingen voor de wereldeconomie flink naar beneden moeten bijstellen. Ook de Amerikaanse economie gaat volgens de zakenbank hard geraakt worden. De economen van Goldman Sachs rekenen er op dat de Amerikaanse economie in een recessie belandt.

Van een officiële recessie is sprake op het moment dat het bruto binnenlands product tijdens minstens twee opeenvolgende kwartalen geconfronteerd wordt met een krimp. En volgens de economen van Goldman Sachs gaat dat bij de Amerikaanse economie gebeuren.

Amerikaanse economie belandt in een recessie

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Goldman Sachs, zijn de aangepaste groeiverwachtingen voor het Amerikaanse bruto binnenlands product in beeld gebracht. De Amerikaanse zakenbank verwacht dat het Amerikaanse BBP tijdens het eerste kwartaal met 6% zal krimpen. Tijdens het tweede kwartaal rekent Goldman Sachs op een krimp met 24%. Op dat moment is er dus officieel sprake van een krimp.

Toch heeft Goldman Sachs ook nog goed nieuws te vertellen. Zo rekenen de economen tijdens de laatste twee kwartalen op een herstel. Dit herstel zal echter niet voldoende zijn om een krimp op jaarbasis te voorkomen. Zo rekent Goldman Sachs dit jaar op een krimp van 3,1%.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)