Een bankier van Goldman Sachs heeft zijn ontslag genomen nadat hij een fortuin heeft verdiend met crypto. Het gaat over Aziz McMahon, managing director en head of sales van de opkomende markten te Londen. McMahon wist voor miljoenen pond winst te maken door ether te verhandelen. Zo blijkt uit getuigenissen van zijn collega’s.

Met een winst van 10 miljoen pond trok Aziz McMahon een streep onder zijn loopbaan bij Goldman Sachs. De managing director en head of sales van de opkomende markten wist goed te verdienen aan zijn handel in ether, zo blijkt uit getuigenissen van zijn collega’s.

Eerdere rapporten van eFinancial Careers en The Guardian zeggen dat hij het fortuin heeft vergaard dankzij dogecoin. Het is mogelijk dat McMahon effectief ook dogecoin in bezit had alvorens zijn posities in crypto van de hand te doen. Volgens eFinancial Careers zou McMahon zich nu storten op zijn eigen hedgefonds en dus niet langer werken voor een zakenbank.

Goldman Sachs bevestigde aan CNBC dat McMahon effectief ontslag heeft genomen maar weigerde daar verder commentaar op te geven. McMahon was zelf ook niet bereid om meer informatie te verschaffen over zijn beslissing.

Ether

Ether, de digitale asset waarin McMahon zou hebben geïnvesteerd en rijk mee zou zijn geworden, is sinds begin 2021 met meer dan 400 procent gestegen. De munt, zo’n zes jaar na bitcoin gecreëerd, is gebaseerd op een andere blockchain-technologie die bekend staat als Ethereum. Ether en ethereum worden vaak door elkaar gebruikt om de valuta te beschrijven.

Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn zeer volatiel de laatste tijd. Woensdag verloor de volledige markt maar liefst 365,85 miljard dollar nadat Elon Musk tweette dat Tesla zou stoppen met het accepteren van betalingen in bitcoin vanwege zijn bezorgdheid over de impact op het milieu die cryptomunten hebben. Ondertussen probeert de markt zich te herstellen.

Bronnen: CNBC

Foto: Peter Patel – Pixabay

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven