Tesla CEO Elon Musk heeft een vage tweet de wereld ingestuurd die zou suggereren dat hij een deel van zijn bitcoin posities heeft verkocht. Het gevolg kan je uiteraard al raden. Bitcoin, maar ook andere cryptomunten, zijn na de tweet hard gedaald in waarde. De populaire digitale munt noteert momenteel rond de 44.500 dollar per stuk.

‘Indeed’, meer moest Musk niet tweeten om de cryptomarkt te doen bloeden. Dat reageerde hij op een veronderstelling van een zekere Mr. Whale die tweette dat ‘bitcoiners’ het zich zullen beklagen als ze ontdekken dat Musk de rest van zijn posities in bitcoin heeft verkocht.

De timing is zeer ongelukkig gezien Tesla onlangs heeft beslist om bitcoin niet meer te accepteren als betaalmiddel. De reden hiervoor heeft te maken met Elon Musk zijn standpunt over het hoge energieverbruik dat nodig is voor bitcoin en andere cryptomunten.

Tweets

Het lijkt er op dat Elon Musk van koers is veranderd en zijn liefde voor bitcoin aan het inruilen is voor dogecoin. Zijn vele tweets over crypto worden echter steeds minder geapprecieerd, vooral omdat het erop lijkt dat hij spelletjes aan het spelen is. Fred Wilson, medeoprichter van Union Square Ventures, tweette dat hij Elon Musk hierdoor minder respecteert.

He’s playing games. It is hard to take anyone who does that seriously. I’ve lost enormous respect for him over the last year because of it.

Eén ding is ondertussen duidelijk, Elon Musk lijkt de touwtjes in handen te hebben op de cryptomarkt omdat vele cryptobeleggers zijn tweets voor waar aannemen en handelen op basis hiervan. Maar men mag niet vergeten dat ook de massale acceptatie door grote zakenbanken en invloedrijke bedrijven een impact hebben op de waarderingen van cryptomunten.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven