De wereldwijde aandelenmarkten zijn tot nu toe bezig aan een fantastisch beursjaar. Tijdens de eerste zes maanden van het jaar is er een imposante beursrally in gang gezet en deze rally is tot op de dag van vandaag nog actief. Toch is onlangs een belangrijke indicator van Goldman Sachs van richting veranderd. En dat kan grote gevolgen gaan hebben voor de financiële markten.

Zakenbank Goldman Sachs heeft de beschikking over een belangrijke indicator. In de volksmond wordt deze indicator ook wel de Bull/Bear Indicator genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden laat deze indicator zien of de stier óf de beer in het voordeel is. En tijdens de afgelopen jaren was de stier telkens in het voordeel, maar daar is tijdens de afgelopen weken verandering in gekomen.

Goldman Sachs Bull/Bear Indicator geeft een waarschuwingssignaal af

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bull Markets Co, is te zien dat de Goldman Sachs Bull/Bear Indicator enkele weken geleden een top wist neer te zetten. En sinds dat moment is er een voorzichtige daling van start gegaan. En een dergelijke beweging zagen we ook in de jaren 2000 en 2007. Toen zag het er eerst ook onschuldig uit, maar niet veel later kwam de Goldman Sachs Bull/Bear Indicator in een vrije val terecht. En dat wist destijds te leiden tot forse beursdalingen.

Uiteraard hoeft de huidige daling bij de Goldman Sachs Bull/Bear Indicator niet direct te leiden tot een nieuwe Bear Market. Maar, beleggers lijken er verstandig aan te doen om deze betrouwbare indicator nauwlettend in de gaten te houden. In de jaren 2000 en 2007 wist deze indicator immers de beleggers ook vroegtijdig te waarschuwen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)