De ongeziene prestatie van technologieaandelen de afgelopen vijf jaar heeft gezorgd voor een indrukwekkende stijging van de S&P 500, meer bepaald een stijging van 2.000 naar 3.000 punten. De technologiesector heeft volgens marktkenners nog ruimte om te stijgen en dat betekent dus dat dat S&P 500 nog een eindje hoger kan gaan, de vraag is echter hoeveel hoger?

Gisteren ging de S&P 500 eventjes hoger dan 3.000 punten, een absoluut record. De ‘dovish’ woorden van Fed-voorzitter Jerome Powell hebben hier zeker iets mee te maken, maar ook de lange en sterke prestatie van technologieaandelen. Vijf jaar geleden, toen de index de 2.000 punten aantikte, begon de race naar boven die voornamelijk werd gedragen door de prestatie van technologieaandelen.

Stijging

Aandelen zoals Nvidia en Amazon bijvoorbeeld, respectievelijk gingen ze 700 en 450 procent omhoog de afgelopen vijf jaar. Volgens Tony Nash, CEO van Complete Intelligence, zitten deze bedrijven nog niet op hun piek. Hij verwacht namelijk dat de koersen van deze aandelen de komende periode nog hoger kunnen gaan dankzij de continue evolutie in deze sector.

It’s not necessarily just the revenue growth. It’s the efficiency (gains) that you get through some of these technology firms. The way Nvidia has increased the processing speed for users is pretty incredible.

Voor Netflix zou het misschien wat lastiger kunnen zijn volgens Nash. De concurrentie met Disney wordt steeds groter, het aandeel zou daarom wat turbulentie kunnen ondervinden gaandeweg. Maar de rest van de technologiebedrijven zouden in principe zonder teveel problemen hoger kunnen gaan.

Hij is ervan overtuigd dat, mede dankzij deze bedrijven, de S&P 500 de komende jaren nog kan stijgen. Uiteraard hangt dat af van wat er zich allemaal afspeelt op het wereldtoneel. Bij andere grote financiële gebeurtenissen waarbij het beurssentiment wordt aangetast, zal het natuurlijk moeilijker worden voor de Amerikaanse beursindexen om te stijgen, ondanks de sterke technologiesector.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector.comFlickr – CC BY-ND 2.0