Goldman Sachs beweert dat de bedrijfsresultaten van het eerste kwartaal van dit jaar gemengde signalen zullen vertonen. De strategen van de Amerikaanse zakenbank verwachten een lastig beursklimaat de komende maanden en zijn daarom op zoek gegaan naar een strategie om de moeilijke markt te ‘verslaan’, namelijk goed gevulde aandelenkorven.

De rendementen op de beurs tot nu toe zijn fenomenaal, zulke start van een beursjaar hebben we sinds 1998 niet meer gezien. Een reden te meer voor beleggers en investeerders om euforisch te zijn, maar Goldman Sachs waarschuwt voor moeilijkere tijden in het verschiet gezien de bedrijfsresultaten van het eerste kwartaal. De Amerikaanse zakenbank verwacht namelijk een daling van 4,2 procent.

Best een groot verschil gezien de stijging van 12 procent tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar. De reden hiervoor is simpel, de wereldeconomie is vertraagd, vraag en aanbod zijn afgezwakt en de verkopen zijn tijdens de eerste drie maanden van dit jaar flink teruggevallen.

Aandelenkorven

De analisten en strategen van de Amerikaanse zakenbank hebben een methode gezocht om de komende mogelijke turbulentie tegen te gaan, namelijk door middel van vier korven die gevuld zijn met aandelen van bedrijven die een lage loonkosten, hoge dividenden en goede verkoopcijfers.

Goldman Sachs verwacht dat deze bedrijven goed zullen gedijen in een economie die wat minder goed draait. De vier korven hebben een beter rendement dan de S&P 500 index op dit moment. Veel van deze bedrijven zijn actief in de technologiesector waaronder ook minder bekende namen.

De aandelenkorven omvatten bijvoorbeeld Texas Instruments, Verisign en Western Union. Iets minder bekend maar daarom niet minder geliefd. Uiteraard horen de grote kleppers ook thuis in dit rijtje, zoals Facebook, AT&T, PayPal, Amgen en Foot Locker. Goldman Sachs verwacht dat de Amerikaanse economie met 2,3 procent gaat krimpen dit jaar en de kans op een recessie 48 procent.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay

Reacties