Goldman Sachs heeft onlangs haar verwachtingen voor de olieprijs gepubliceerd. De Amerikaanse zakenbank verwacht dat de prijs van een vat ruwe olie in 2021 zal stijgen naar 53 dollar. Op de korte termijn moet de oliemarkt echter wel rekening houden met een terugval.

De analisten van Goldman Sachs zijn op dit moment gematigd optimistisch gestemd over de toekomstkansen van de oliemarkt. Volgens de Amerikaanse zakenbank zal, als gevolg van de tegenvallende vraag naar olie, de olieprijs nog enige tijd onder druk blijven staan. Maar, het herstel zal niet lang op zich laten wachten.

Goldman Sachs rekent in 2021 op een prijsherstel richting de $ 53

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, zijn de verwachtingen omtrent de olieprijs in beeld gebracht. De Amerikaanse zakenbank verwacht dat de prijs voor een vat ruwe olie in de zomer van 2021 zal stijgen naar 53 dollar. En dat is beduidend optimistischer dan de gemiddelde analist. De gemiddelde analist rekent immers op een prijsherstel richting de $ 40.

Goldman Sachs plaatst overigens nog wel een belangrijke kanttekening bij deze voorspelling. Op het moment dat de wereld geconfronteerd wordt met een tweede coronagolf, kunnen de economische gevolgen funest zijn. En in dat geval zal het herstel op de oliemarkt ook langer op zich laten wachten.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis