Aan het einde van maart wisten de meeste beurzen een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment is de S&P 500 index met ongeveer 40% in waarde gestegen. De Nasdaq index wist zelfs de schade volledig te repareren. Ondertussen maken de Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven dankbaar gebruik van deze indrukwekkende herstelbeweging.

Fundamenteel gezien zijn er op dit moment genoeg aspecten op te noemen die in het nadeel zijn van de aandelenmarkten. Denk bijvoorbeeld maar aan de sterk tegenvallende economische cijfers, de onrust in de VS en de aanhoudende dreiging voor een tweede coronagolf. Toch trekken beleggers zich daar voorlopig weinig van aan. Met name op Wall Street lijkt de stier haast onvermoeibaar te zijn.

Beursgenoteerde bedrijven geven massaal nieuwe aandelen uit

Uit onderzoek van Reuters blijkt dat tal van Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven op dit moment profiteren van de herstelbeweging. Er werd immers in de maand mei voor 60 miljard dollar aan geld op de financiële markten opgehaald. Dit werd bereikt door het uitgeven van nieuwe aandelen.

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Reuters, is te zien dat de teller voor het jaar 2020 al de grens van 120 miljard dollar heeft gepasseerd. En dit is de hoogste notering sinds het jaar 2015. En dat terwijl we nog 7 maanden te gaan hebben.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar