De wereldeconomie weet zich dit jaar krachtig van de coronacrisis te herstellen. Daarmee is de coronacrisis niet alleen een van de heftigste recessies ooit, maar ook de kortste ooit. De Amerikaanse economie is al terug op het niveau van vóór de coronacrisis, maar toch maakt Goldman Sachs zich zorgen over de komende jaren.

De economen van zakenbank Goldman Sachs hebben onlangs hun visie gegeven over de groei van de Amerikaanse economie. Het zal beleggers niet verbazen dat zij positief gestemd zijn over het jaar 2022. Toch kunnen de jaren daarna een stuk stroever gaan verlopen. En met name het fiscale beleid van de overheid kan de economische groei doen afremmen.

Goldman Sachs maakt zich zorgen over het Amerikaanse overheidsbeleid

Op de bovenstaande illustratie, afkomstig van Goldman Sachs Global Investment Research, zijn de groeiverwachtingen van de zakenbank voor de Amerikaanse economie in beeld gebracht. Voor het jaar 2022 rekent Goldman Sachs op een groei van de Amerikaanse economie met 4,6%. Tijdens de jaren 2023 en 2024 kan deze groei echter sterk terugvallen richting de 2% per jaar.

Volgens de economen van Goldman Sachs zal de Amerikaanse overheid op een gegeven moment hun overheidsbeleid moeten aanpassen om de overheidsfinanciën terug op orde te krijgen. De verwachting is dat dit met name effect zal hebben op de jaren 2023 en 2024. En mogelijk kan dit grotere economische gevolgen hebben dan de huidige ramingen doen vermoeden.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar