Een zorgwekkende uitspraak van oprichter van Bridgewater Associates Ray Dalio. Hij beweert namelijk dat, als bitcoin té succesvol wordt, regulatoren de digitale munt ‘dood zullen maken’. Hij verwacht dat men de controle over de munt zal nemen en dat ze allerlei regels in het leven zullen roepen om de bitcoin aan te pakken. Toch is hij geen tegenstander van de munt.

Bitcoin kan maar beter niet té mainstream worden want dat zou betekenen dat regulatoren hard gaan optreden tegen de digitale munt. Ray Dalio, oprichter van ‘s werelds grootste hedgefonds Bridgewater Associates, verwacht namelijk dat een té succesvolle bitcoin een doorn in het oog is van verschillende overheden en dat kan niet anders dan aangepakt worden.

I think at the end of the day if it’s really successful, they will kill it and they will try to kill it. And I think they will kill it because they have ways of killing it.

Regulatoren

Amerikaanse reglutoren hebben reeds hun hoofd geboven over deze kwestie gezien de hoge volatiliteit op de cryptomarkt. De Securities and Exchange Commission heeft reeds laten weten te werken aan een set regels om beleggers en investeerders te beschermen voor de risico’s inzake digitale assets en munten. Ook elders ter wereld is men er mee bezig.

You have El Salvador taking on it and you have India and China getting rid of it. And you have the United States talking about how to regulate it and it could still be controlled.

Dalio zei dat bitcoin geen intrinsieke waarde heeft. Met andere woorden, er is geen fundamentele en objective waarde die ertegenover staat. Hij vergelijkt bitcoin een beetje met de tulpenmanie in Nederland in 1634. Toch schrijft hij de populaire digalte munt niet volledig af en ziet het als een goed alternatief voor cash. Hij heeft zelf een kleine positie in bitcoin en vind het parcours en waardestijging tot nu toe indrukwekkend.

It’s an amazing accomplishment to have brought it from where that programming occurred to where it is through the test of time.

Bronnen: Yun Li – CNBC

Foto: Miloslav Hamřík – Pixabay

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven