Nu we het einde van dit jaar naderen, komen steeds meer zakenbanken naar buiten die hun licht laten schijnen over het nieuwe beursjaar. Recent heeft Goldman Sachs zich uitgesproken over de olieprijs. Volgens de zakenbank zal de olieprijs ook in het jaar 2018 sterk blijven liggen.

Goldman Sachs laat weten dat ze enthousiast zijn over de oliemarkt. Volgens de zakenbank zou de prijs van ruwe olie in het jaar 2018 met 9% kunnen gaan stijgen. De reden dat de Amerikaanse zakenbank zo enthousiast is, heeft alles te maken met de recent gehouden OPEC-vergadering. Tijdens deze vergadering lieten de belangrijkste olielanden duidelijk weten dat ze er alles aan willen doen om het overaanbod op de oliemarkt structureel terug te dringen.

Olieprijs afhankelijk van OPEC

Overigens staat de voorspelling van Goldman Sachs lijnrecht tegenover die van Citigroup. Citigroup liet namelijk eerder weten dat ze ‘Bearish’ gestemd zijn over de olieprijs. Volgens de zakenbank zullen de olielanden namelijk juist rond de huidige prijsstand geneigd zijn om de productie te verhogen. Met name de Amerikaanse olieproducenten, die gebruik maken van de techniek van schalieolie, zullen hier dankbaar gebruik van maken.

Hoe de olieprijs in 2018 zal gaan bewegen, zal hoofdzakelijk afhankelijk zijn van de ontwikkelingen rondom de OPEC. Op het moment dat de olielanden zich daadwerkelijk houden aan de afspraken, zou de olieprijs ook in 2018 sterk kunnen blijven liggen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>