Enkele maanden geleden lazen we dat Goldman Sachs van plan was om een handelsplatform op te starten uitsluitend bedoeld om digitale munten de verhandelen. Het project zou dit jaar nog van start moeten gaan maar daar bestaat nu veel twijfel over, wordt het project geannuleerd?

Goldman Sachs Group Inc. was van plan om als eerste grote Wall Street speler een handelsplatform voor digitale munten op te starten gezien de grote interesse bij het breder publiek. Maar volgens Business Insider heeft men het project gestaakt en zal het handelsplatform er toch niet komen.

Het is begrijpelijk dat ze een platform op poten willen stellen gezien de interesse in crypto begin dit jaar nog ontzettend groot was. Door de vele verhandelingen konden andere exchanges namelijk uitgroeien tot grote cashkoeien, kijk maar bijvoorbeeld naar het succesverhaal van Binance.

Maar die interesse in de afgelopen maand flink gedaald, de totale marktwaarde van crypto is gedaald van 800 miljard naar 200 miljard dollar. Goldman Sachs beweert niet dat dit de hoofdreden is om het project te staken, ze vinden namelijk dat er te veel onzekerheid bestaat inzake digitale munten.

At this point, we have not reached a conclusion on the scope of our digital asset offering.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste cryptonieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Crypto

De bank gaat crypto-handel echter niet volledig afwijzen. Zoals de bronnen van Business Insider beweerden, staat Goldman Sachs op het punt zich te concentreren op een bewaarproduct voor crypto, waarmee het digitale munten voor grote klanten kan bewaren en de prijzen kan volgen.

De beslissing om enigszins toch actief te blijven op de cryptomarkt, toont aan dat Goldman Sachs alsnog opportuniteiten zit in digitale munten. Hun eerste standpunt dat het allemaal één grote scam is, heeft duidelijk een bocht van 180 graden gemaakt. CEO Lloyd Blankfein liet weten dat ze meer betrokken kunnen zijn enkel indien digitale munten beter gereguleerd en beheerd worden.

Bronnen: Coin Telegraph

Foto: MaxPixel