De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs is positief over de vooruitzichten van de olieprijzen. Ze verwachten namelijk dat de prijzen de komende kwartalen gaan stijgen omdat de vraag uit de opkomende markten fors aan het stijgen is. Daarmee worden de zorgen over de productie en de groeiende voorraden de kop ingedrukt.

Die positieve vooruitzichten van Goldman Sachs zijn terug te vinden in een rapport dat ze deze week hebben vrijgegeven. Damien Courvalin en Jeffrey Currie, twee analisten van de zakenbank, voorspellen dat de olieprijzen nog verder zullen gaan stijgen omwille van de toenemende vraag.

Ze verwachten dat de vraag naar olie het aanbod zal overstijgen naarmate we 2019 naderen. Voornamelijk de opkomende markten hebben hier het grootste aandeel in omwille van de aantrekkende economie. Hogere productiecapaciteiten van de olieproducerende landen kunnen hier zelfs geen verandering in brengen. Die gaan naar verwachting opnieuw stijgen de komende maanden.

Rally

De analisten verwachten dat de olieprijzen zullen stijgen naar 82,50 dollar pet vat. Ze waarschuwen wel dat de aanloop naar de rally in het begin onderdrukt zal worden door de zorgen over de verhoogde olieproductie van de OPEC-landen en Rusland. Maar tegen het einde van dit jaar gaat de rally naar alle waarschijnlijkheid loslopen en zelfs de voorspelling van 82,50 dollar per vat overtreffen.

Het akkoord tussen de OPEC-landen en Rusland om de productie van olie terug te schroeven, wordt stilaan herzien. Maandag werd er aangekondigd om de olieproductie terug wat op te schroeven met 300.000 tot 600.000 vaten per dag. Normaal gezien werd het beleid aangehouden tot eind 2018.

Bronnen: Beursduivel, The Street

Foto: Sergio Russo – Flickr – CC BY-SA 2.0

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>