Elon Musk bevindt zich volgens bronnen bijna 24/7 op de werkvloer om de knelpunten binnen het productieproces op te lossen. Tot op heden met groot succes, want volgens Musk is de kans groot dat binnenkort het productiedoel van 5.000 Model 3 Tesla’s per week gerealiseerd gaat worden. Mocht deze doelstelling behaald worden, dan kan dat slecht nieuws betekenen voor de ‘Tesla-shorters’.

Tijdens de afgelopen maanden zijn de totale shortposities op het aandeel Tesla opgelopen. In dat geval speculeren beleggers op een koersdaling. Het negativisme rondom Tesla werd hoofdzakelijk gevormd door de tegenvallende productieresultaten. Tevens begon de liquiditeit van Tesla er steeds beroerder uit te zijn.

Gaan de ‘Tesla-shorters’ binnenkort ten onder?

 

Het einde van de tunnel lijkt echter nu bereikt te zijn. Afgelopen maand wist het aandeel met meer dan 30% in waarde te stijgen en volgens Musk is er meer goed nieuws onderweg. Tenminste, dat mogen we afleiden uit zijn woorden. Zo is op de bovenstaande Tweet te zien dat de CEO van Tesla de ‘shorters’ waarschuwt voor een complete explosie van hun posities (in negatieve zin).

Opvallend genoeg waarschuwt Musk voor een tijdsperiode van drie weken. En juist over drie weken publiceert de elektrische autofabrikant haar kwartaalcijfers. Wellicht waarschuwt Musk met de nodige voorkennis hier de beleggers voor wat komen gaat.