Al maandenlang zit de olieprijs in de lift. Toch hebben maar weinig beleggers hier oog voor gehad. De aandacht ging met name uit naar de prachtige resultaten die op de beurzen behaald werden. Steeds meer analisten komen echter wel tot de conclusie dat de energiesector weer interessant voor een belegging is. Goldman Sachs raadt immers beleggers aan om alsnog energieaandelen aan de portefeuille toe te voegen.

De energiesector is een sector die tijdens de afgelopen jaren in het vergeethoekje is beland. Dit heeft alles te maken met tegenvallende prestatie bij de olieprijs van de afgelopen jaren. Aan het begin van 2020 werd dit beeld opnieuw bevestigd. In korte tijd moest de olieprijs immers aanzienlijk terrein inleveren.

“Energieaandelen beschikken nog over voldoende potentieel”

In maart 2020 wist ook de olieprijs een stevige bodem neer te zetten. Toch is er door de meeste beleggers maar weinig aandacht besteed aan de prijsrally van de voorbijgaande maanden. Pas nu de olieprijs boven de $ 60 is uitgekomen, lijken wat beleggers wakker te worden. Hetzelfde beeld is waarneembaar bij de analisten.

Volgens de analisten van Goldman Sachs beschikt de energiesector nog over voldoende potentieel. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs Global Investment Research, te zien dat de energiesector ten opzichte van de olieprijs op dit moment ‘ondergewaardeerd’ is. Dat is ook een van de voornaamste redenen waarom de analisten van de Amerikaanse zakenbank van mening zijn dat de energieaandelen nog over voldoende potentieel beschikken. Daarnaast zien de analisten, als gevolg van het verwachte economische herstel, ook de toekomst rooskleurig in.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>