Vandaag de dag is ‘short selling’ hot te noemen. Door het Reddit-forum WallStreetBets hebben particuliere beleggers hun krachten gebundeld om het op te nemen tegen de machtige banken en hedgefondsen. Als gevolg daarvan zijn diverse aandelen exponentieel in waarde gestegen. Met name de aandelen die door de traditionele partijen zwaar ‘geshort’ worden, wisten stevig in waarde te stijgen.

Als het om ‘short selling’ gaat, dan gaat het simpel gezegd om het speculeren op een koersdaling. De beleggers die ‘short’ op een aandeel zitten profiteren op het moment dat het aandeel verder in waarde weet te dalen. Overigens is ook het tegenovergestelde waar; als de koers oploopt, loopt het verlies bij de ‘short sellers’ op.

Particuliere beleggers bieden partij tegen de machtige hedgefondsen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, is te zien dat de ‘short sellers’ tijdens de afgelopen decennia vrij spel hebben gehad. Zo is er al sinds de jaren ’85 sprake van een sterk dalende trend bij de meest geshorte aandelen afgezet tegenover de Russell 3000 index. In dit geval gaat het om de top 10% meest geshorte Amerikaanse aandelen.

Op de grafiek is echter ook te zien dat er nu een trendbreuk waarneembaar is. Doordat particuliere beleggers hun krachten gebundeld hebben, is de macht van de traditionele partijen sterk afgebrokkeld. En dat kan voor de machtige hedgefondsen leiden tot een gamechanger.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.