De analisten van Goldman Sachs rekenen er op dat de beursrally van de afgelopen maanden nog enige tijd zal voortduren. Aan het einde van 2022 wordt er immers gerekend op een stand van 4.600 punten bij de S&P 500 index. Tevens rekenen de analisten van de zakenbank niet op een grote tussentijdse beursdaling.

Er heerst al maanden een optimistische stemming op de beursvloer. Als gevolg van de overtuigende beursrally stellen steeds meer analisten hun groeiverwachtingen naar boven toe bij. Volgens hen zijn er maar weinig argumenten te bedenken waarom beleggers rekening zouden moeten houden met een beursdaling. Daarnaast zien de toekomstverwachtingen er ook nog steeds rooskleurig uit, aldus de analisten.

Goldman Sachs rekent op een verdere beursstijging

Ook de analisten van Goldman Sachs zijn op dit moment erg optimistisch gestemd. Zo hebben ze onlangs hun groeiverwachtingen voor de S&P 500 index naar boven toe bijgesteld. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de Amerikaanse zakenbank rekent op een slotkoers bij de S&P 500 index in 2022 van 4.600 punten. Vanaf de huidige koers gerekend betreft dat een groeipotentieel van ongeveer 12%.

De analisten van Goldman Sachs verwachten daarnaast dat de gemiddelde winst per aandeel in 2022 $ 197 zal bedragen. Uitgaande van een koers van 4.600 zou dat resulteren in een koers-winstverhouding van meer dan 23. En het is sterk de vraag of dat wel ‘Bullish’ te noemen is.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>