In maart wist er een einde te komen aan de imposante rally bij de rentes op de Amerikaanse staatsobligaties. Mede door de milde woorden van Jerome Powell wist de rust op de obligatiemarkt weder te keren. De analisten van Goldman Sachs denken dat dit effect tijdelijk zal zijn. Zij verwachten dat de rentestanden nog dit jaar weten te stijgen boven de niveaus die in maart bereikt zijn.

Bij de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie is er op dit moment sprake van een rente van ongeveer 1,5%. Uiteraard is dit nog steeds erg laag, maar in maart 2020 werd nog de grens van 0,30% bereikt. Wat dat betreft is de rente op de Amerikaanse staatsobligatie in relatief korte tijd behoorlijk in waarde gestegen.

Economische groei zal leiden tot een stijgende rente

Volgens de analisten van Goldman Sachs kan de huidige terugval als ‘tijdelijk’ bestempeld worden. De zakenbank rekent er op dat aan het einde van dit jaar er sprake zal zijn van een rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie van 1,90%. Voor het einde van 2022 en 2023 rekenen de analisten op een rentestand van respectievelijk 2,10% en 2,30%.

Volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank zal de stijgende rente het logische gevolg zijn van de groeiende Amerikaanse economie. Ook zal de inflatie vroeg of laat effect gaan hebben op de rentestanden. Beleggers moeten dit dus niet onderschatten.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>