Goudbeleggers wachten al enkele maanden met spanning op een nieuwe recordkoers. In dollars gemeten ligt de prijs van goud immers nog steeds onder het hoogtepunt dat in het jaar 2011 bereikt werd. Volgens de analisten van Goldman Sachs zal de goudprijs binnen een jaar kunnen stijgen naar een nieuwe recordhoogte.

De goudmarkt is weer helemaal terug. Steeds meer beleggers zijn geïnteresseerd in een investering in het gele edelmetaal. En dat is ook niet verwonderlijk, want juist in deze tijd is de noodzaak van een ‘veilige haven‘ groot.

De onzekerheid is nog niet uit de wereld verdwenen

Volgens de analisten van Goldman Sachs ziet de nabije toekomst voor de goudprijs er nog steeds goed uit. De zakenbank verhoogde recent haar koersdoel voor de goudprijs naar $ 2.000. Volgens het analistenteam krijgt het gele edelmetaal ook een duwtje in de rug van de centrale banken. De verwachting is immers dat de rente nog jaren laag zal blijven. En op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, is te zien dat de goudprijs normaliter weet te profiteren van een lage rente.

Tevens benadrukt de Amerikaanse zakenbank dat de onrust nog lang niet uit de wereld verdwenen is. De combinatie van een lage rente en grote onzekerheid kan volgens het analistenteam bijzonder gunstig gaan uitpakken voor de goudprijs.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER