Deze ochtend zijn de Amerikaanse futures gestegen in navolging van een goede beursweek de afgelopen week. Dit duidt op veel vertrouwen bij beleggers en investeerders gezien de Amerikaanse economie het zwaar te verduren heeft en gezien het aantal besmettingen maar blijft toenemen. De Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq kleuren allemaal groen.

Het aantal besmettingen blijft maar toenemen in de Verenigde Staten van Amerika en dat zou slecht nieuws moeten betekenen voor de aandelenmarkten. Maar beleggers en investeerders laten zich niet van slag brengen en blijven vertrouwen hebben. De Dow Jones futures gingen met 102 punten hoger deze ochtend. Ook de S&P 500 en de Nasdaq futures wisten te stijgen.

De hoofdindexen zijn nu al vier weken aan het stijgen de afgelopen vijf weken. Zowel de Dow Jones als de S&P 500 zijn minstens 1 procent per week gestegen. Het sentiment op de beurzen wordt geholpen door het opkoopprogramma en de stimulus van de Fed. Ook de gestegen winkelverkopen doen vermoeden dat de Amerikaanse economie aan het herstellen is.

Tweede lockdown?

Echter blijft het aantal besmettingen stijgen en dat kan gevaarlijk zijn want dit zou kunnen leiden tot een nieuwe lockdown. Dit zou rampzalige gevolgen kunnen hebben en dus lijkt een nieuwe lockdown onwaarschijnlijk. Maar een andere oplossing is momenteel er niet.

Governments look set to proceed with reopening, but the real driver of growth will be behavioral normalization and that is very likely to be impended by the steady negative coronavirus news flow.

De stijging van het aantal besmettingen heeft er al voor gezorgd dat Apple zijn winkel is sommige staten opnieuw heeft gesloten. De beurzen kunnen pas zorgeloos stijgen als COVID-19 volledig onder controle is. Want nu lijkt er een strijd te zijn tussen de ‘bull’ en de ‘bear’.

Bronnen: CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>