Volgens de analisten van Goldman Sachs zal de EUR/USD tijdens de komende jaren verder in prijs stijgen. Op korte termijn moeten de eurostieren echter rekening houden met de nodige tegenwind. Het koersdoel van de Amerikaanse zakenbank voor het jaar 2021 ligt rond de $ 1,25.

Iedereen is op dit moment in de ban van de Amerikaanse verkiezingen. Over ongeveer drie weken zal bekend worden gemaakt of Trump zijn presidentstermijn met vier jaar mag verlengen. Het overgrote deel van de Amerikanen rekent nog steeds op een verkiezingsoverwinning van Joe Biden. Het jaar 2016 leert ons echter dat de peilingen niet altijd betrouwbaar zijn.

Hogere EUR/USD kan goed nieuws betekenen voor de edelmetalen

Volgens de analisten van Goldman Sachs kan de EUR/USD de komende jaren verder in waarde gaan stijgen. Op de bovenstaande grafiek is het koerspad voor de komende anderhalf jaar in beeld gebracht. De Amerikaanse zakenbank rekent aan het einde van 2021 op een koers van $ 1,25.

Op de korte termijn gemeten kan de euro echter geconfronteerd worden met de nodige tegenwind. Volgens de analisten van Goldman Sachs heeft dat voor een groot deel te maken met de enorme prijsstijging van de afgelopen maanden. Tevens kan een verrassende verkiezingsuitslag in de VS zorgen voor de nodige volatiliteit op de valutamarkt. Het lange termijn koersplaatje komt volgens de Amerikaanse zakenbank daarmee niet in gevaar.

Een hogere EUR/USD kan overigens goed nieuws betekenen voor de edelmetalen. Zij weten immers vaak te profiteren van een stijgende EUR/USD.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>