Er zijn menig investeerders die veel vertrouwen hebben in autofabrikant Tesla, maar miljardair Ron Baron is een heel grote optimist. Hij voorspelt namelijk dat Tesla een waarde van 2 biljoen dollar zal bereiken. De huidige beurswaarde van het bedrijf bedraagt 416 miljard dollar dankzij een stijging van het aandeel met 400 procent dit jaar. Baron verwacht dus dat Tesla nog eens vijf keer zo groot zal worden dan ze op dit moment zijn.

Beleggers en investeerders die begin dit jaar aandelen van Tesla hebben gekocht, zullen ongetwijfeld gelukkig zijn met hun jaarrendement. Het aandeel van de Amerikaanse autobouwer is tot nu toe met 400 procent gestegen. De beurswaarde is hierdoor gestegen van 80 miljard naar 416 miljard dollar. Daar kan nog eens 1600 miljard dollar bijkomen, aldus Baron.

De miljardair is ervan overtuigd dat Tesla elk jaar 50 procent meer auto’s zal verkopen. Baron zijn investeringsfirma beschikt over bijna 40 miljard dollar in verschillende investeringen. Een deel daarvan zit in 7,3 miljoen aandelen van Tesla met een gemiddelde aankoopprijs van 43,07 dollar. Hun investering in Tesla in ondertussen tien keer meer waard.

I’ve said for a long time, I thought it was going to be $1 [trillion] to $2 trillion. With what developments have taken place recently, I think $2 trillion is the right number. So I think it’s five times from here.

Positieve vooruitzichten

Als autobouwer Tesla weet te stijgen naar een waarde van 1 biljoen dollar, dan komt het op dezelfde hoogte te staan als grote kleppers zoals Amazon, Microsoft en Alphabet. Verdubbel de waarde en je zit aan techgigant Apple, maar daar zit Tesla nog lang niet uiteraard.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering in september zei CEO Elon Musk dat het aantal leveringen met 30 tot 40 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Musk zei ook dat ze binnen de drie jaar een zelfrijdend voertuig op de markt zullen brengen voor 25.000 dollar.

Baron Capital heeft nog andere aandelen in portefeuille zoals bv. die van SpaceX, Hyatt Hotels en Amazon. Miljardair Baron noemt dit jaar het beste beursjaar dat de firma ooit heeft gekend.

Bronnen: CNBC

Foto: Ivan Radic – Flickr – CC BY 2.0

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger