Vorig jaar werd er veelvuldig gesproken over de imposante rally die op de aandelenmarkten gaande was. Toch vond de meest indrukwekkende prijsrally ergens anders plaats. De olieprijsrally was namelijk nog indrukwekkender dan de beursrally. En vooralsnog weet deze rally wel goed intact te blijven. En volgens Goldman Sachs zal dit ook nog wel een tijdje zo blijven.

De meeste financiële instrumenten zijn tijdens de voorbijgaande handelsweken geconfronteerd met een dalende koersbeweging. Deze dalende koersbeweging wist echter aan de oliemarkt voorbij te gaan. Gevoed door de politieke spanningen tussen het Westen en Rusland wist de olieprijs zelfs alleen nog maar verder in waarde te stijgen. En daarom is de oliesector tot nu toe de best presterende sector van dit jaar.

Olieprijs kan nog verder oplopen dit jaar

Ondanks het feit dat het beursjaar 2022 nog maar een maand oud is, zijn de analisten van Goldman Sachs het er al over eens dat ze hun koersdoelen voor dit jaar voor de olieprijs moeten bijstellen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Haver Analytics, is zowel de nieuwe als de oude voorspelling in beeld gebracht. Op deze grafiek is duidelijk te zien dat de huidige voorspelling ongeveer $ 20 hoger ligt dan de vorige voorspelling.

Volgens de analisten van Goldman Sachs is tevens de kans groot dat er weinig volatiliteit binnen de oliemarkt zal zijn. Tenminste, niet in nadelige zin voor de olieprijs. De OPEC zal er namelijk alles aan doen om het aanbod niet te ver te laten oplopen en de vraag zal groot blijven. Tevens is de kans groot dat de politieke spanningen ook niet binnen afzienbare tijd zullen gaan afnemen. Wat dat betreft lijkt de oliesector dus nog steeds kansrijk te zijn.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>