De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft zijn blik geworpen op twee Europese indexen die volgens hun analisten sterk zullen presteren dit jaar. Het is geen geheim dat Goldman Sachs een voorkeur heeft voor Europese aandelen dit jaar, maar van de DAX en de FTSE verwachten ze veel dankzij de vaccins en het grote stimuluspakket van 500 miljard euro.

Het jaar 2021 is voor Europa goed begonnen. Het jaar 2020 eindigde dan ook sterk dankzij de goedkeuring van het stimuluspakket van 500 miljard euro. Het goede nieuws werd vervolgd door een brexit-akkoord op de valreep en de uitrol van de vaccinatiecampagnes in verschillende lidstaten. Daarenboven is de ECB van plan de rentes nog een lange tijd laag te houden.

Volgens Goldman Sachs voldoende factoren om volop te investeren in Europese bedrijven. Echter blijft COVID-19 lelijk huis houden en dwingt landen langer in lockdown te blijven. Daarom verwachten de analisten van Goldman Sachs dat de economische groei tijdens Q1 zal dalen met -0,1 procent. Maar voor de rest van het jaar zijn ze zeer optimistisch, aldus strateeg Sharon Bell.

DAX en FTSE

Om in te spelen op de economische groei in Europa tijdens de resterende kwartalen, richt Bell haar pijlen op de Duitse DAX en het Britse FTSE 100. Bell noemt beide indexen ‘goedkoop’ in vergelijking met de rest van de Europese indexen en raadt een ‘long’ positie aan.

Er wordt verwacht dat 50 procent van de Europeanen gevaccineerd zal zijn tegen de zomer. Hierdoor zullen landen hun economieën gedeeltelijk opnieuw kunnen openstellen en kan de Europese economie beginnen aan een sterk herstel. Goldman Sachs verwacht dat onze economie gaat groeien met 5,2 procent dit jaar en met 4 procent volgend jaar.

The DAX is also quite inexpensive versus the rest of Europe, not quite as much of a discount as the FTSE 100 in the U.K. is, but the DAX also is on a modest discount to the rest of Europe.

Bronnen: CNBC

Foto: PxHere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>