De meeste beleggers hebben op dit moment geen aandelen uit de Emerging Markets in hun portefeuille zitten. Tijdens de afgelopen jaren zijn deze aandelen bij beleggers uit de gratie geraakt. En gezien hun ‘underperformance’ is dat ook niet vreemd te noemen. Toch lijken beleggers er verstandig aan te doen om juist nu terug te keren naar de groeimarkten.

De groeimarkten hebben geen gemakkelijke jaren achter de rug liggen. Sinds het jaar 2011 presteren de groeimarkten al structureel minder goed dan de toonaangevende S&P 500 index. En dat is een van de redenen waarom veel beleggers tijdens de afgelopen 10 jaar kapitaal bij de groeimarkten hebben weggehaald.

Beleggers moeten de groeimarkten niet uit het oog verliezen

De kans lijkt groot te zijn dat de groeimarkten juist nu weer koopwaardig zijn geworden. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Raoul Pal, te zien dat de ‘underperformance’ bij de groeimarkten onlangs ten einde is gekomen. Aan het einde van 2020 werd de weerstandslijn, die sinds het jaar 2011 al actief is, opwaarts doorbroken. En die beweging maakt duidelijk dat de groeimarkten aan de vooravond van een belangrijke trenddraai staan.

Volgens deze grafiek zijn de groeimarkten nu weer in het voordeel. En dat kan er toe leiden dat de groeimarkten tijdens de komende jaren aanzienlijk beter weten te presteren dan de Amerikaanse beurzen. Wat dat betreft kunnen beleggers maar beter de groeimarkten nauwlettend in de gaten houden.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!