jonathan-golub

Analist Jonathan Golub, van zakenbank RBC, staat op Wall Street toch wel bekend als een ‘Bull’. Het zal daarom ook niemand verrassen dat Golub ook voor het komende jaar weer positief gestemd is. Golub verwacht dat de S&P 500 index dit jaar rond de 2100 dollar zal gaan sluiten. Hij verwacht voor volgend jaar nog een stijging van ongeveer 10 procent tot 2300 dollar. Met deze koersverwachting is Golub een van de meest Bullishe analisten op Wall Street. Golub laat in een verklaring weten dat er verschillende scenario’s zijn die voor hogere beurskoersen zouden kunnen gaan zorgen. Zo verwacht Golub dat de commoditysector volgend jaar zal gaan stabiliseren. De dalende commodityprijzen hebben dit jaar een negatief effect gehad op heel wat aandelen, maar daar komt volgens Golub dus volgend jaar verandering in.

Golub blijft enthousiast over Amerikaanse aandelen

Daarnaast verwacht Golub dat de dollar volgend jaar verder in waarde zal gaan stijgen. Ook verwacht Golub dat de Amerikaanse centrale bank in een rapper tempo de rente zal gaan verhogen, dan de meeste mensen denken. Zo verwacht hij ook dat de winsten bij de Amerikaanse bedrijven zullen gaan stijgen en dat zou ook een belangrijke oorzaak kunnen zijn voor verder stijgende beurskoersen.

RBC-verwachting

Op de grafiek hierboven kunnen we zien wat de verwachtingen zijn van RBC. Golub blijft opvallend positief over de winstgroei bij de Amerikaanse bedrijven. Ondanks de duurdere dollar zouden de meeste bedrijven volgens hem profiteren van de sterkere dollar. De Amerikaanse import is immers veel groter dan de export. Hij verwacht dat de Amerikaanse economie volgend jaar wel eens beter zou kunnen gaan presteren dan de meeste mensen denken.

>> Met deze tips maakt u geen onnodige beursfouten meer <<