Sundar Pichai, CEO van Google, heeft via mail gecommuniceerd dat het bedrijf 12.000 werknemers zal ontslaan als gevolg van de economische vertraging. Daarmee volgen ze het voorbeeld van Amazon en Microsoft, die eerder ook al hadden aangegeven heel wat werknemers de laan uit te sturen. Ze bereiden zich voor op een recessie.

Verschillende Amerikaanse techbedrijven zijn bezig met ontslagrondes als gevolg van de economische vertraging. Ook Google heeft laten weten 12.000 werknemers te ontslaan gezien de vraag naar goederen en diensten wereldwijd is gedaald. CEO Sundar Pichai heeft dat deze week via mail gecomminuceerd aan zijn werknemers.

De werknemers die ontslaan worden, krijgen 16 weken ontslagvergoeding plus twee weken extra voor elk jaar dat ze bij Google hebben gewerkt. In de USA zullen de ontslagen onmiddelijk gebeuren, in andere landen kan dat aanslepen door andere wetgevingen en dergelijke.

Kosten

Technologiebedrijven staan momenteel voor een verscheidenheid aan uitdagingen. De torenhoge inflatie en de stijgende rentes zorgen voor moeilijkheden en stuurden de aandelen van de techbedrijven naar beneden. Werknemers ontslaan is dan ook noodzakelijk om de kosten te drukken in een poging de bedrijfresultaten te verbeteren.

Het is een akelige trend die een voorbode zou kunnen zijn van iets groter. Het feit dat deze bedrijven zoveel mensen ontslaan, zou kunnen duiden op toekomstige economische problemen. Een recessie is reeds ingecalculeerd, maar niemand weet hoe zwaar ze zal zijn. Sommige economen beweren zelfs dat een recessie zal uitblijven.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Ron Lach

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>