smartwatch Google heeft tussen alle overnames door nog genoeg tijd gevonden om een eigen smartwatch te ontwikkelen, samen met partner LG. Nog enkele maanden tot de introductie: in juni is het dan eindelijk zo ver. De afgelopen tijd was Google vooral in het nieuws met overnames. Toch heeft het bedrijf bepaald niet stil gezeten. In juni komt Google met een eigen smartwatch. En die is samen ontwikkeld met het Koreaanse LG, waarbij de laatste de hardware kant van het verhaal voor zijn rekening heeft genomen, en Google (uiteraard) de software kant van de smartwatch.

>>Download hier gratis onze nieuwste TECHNOLOGIE TIP<<

Helaas voor Google komt grote concurrent Samsung in april al met een smartwatch, twee zelfs, Ook Apple en HTC hebben al diverse malen gehint op een eigen smartwatch ‘ergens dit jaar.’ Apple is in ieder geval rijkelijk laat: er was geruime tijd sprake van een introductie van een smartwatch eind vorig jaar, maar dat heeft het bedrijf dus duidelijk niet gehaald. En daarmee wordt het dringen geblazen op de markt voor de smartwatches vanaf dit voorjaar.

Google’s smartwatch details

De smartwatch van Google komt volgens TechCrunch met een plastic band, en geen stalen band. Andere details, eveneens gebouwd op geruchten: de smartwatch zou geïntegreerd zijn met Google Now, een full colour digital display en opererend als een Android telefoon accessoire (dus niet op stand alone basis). De introductie vindt plaats tijdens Google’s I/O conferentie in San Francisco in juni. We zijn erg benieuwd waar Google mee op de proppen zal komen en of het bedrijf erin zal slagen ook op deze markt een dominante marktpositie te veroveren. Het bedrijf heeft in ieder geval een solide basis dankzij het enorme marktaandeel van Android. Wilt u weten hoe wij tegen bovengenoemde technologie aandelen als belegging kijken, lees dan ons TECHNOLOGIE Rapport