Goud en zilver waren de absolute winnaars in december. Terwijl de wereldwijde aandelenmarkten de slechtste decembermaand ooit meemaakten, wisten de goud- en zilverprijs flink te profiteren. Afgelopen maand bewezen de edelmetalen nogmaals dat ze prima kunnen fungeren als ‘veilige havens’.

De goud- en zilverprijs wisten tijdens de afgelopen maand verrassend goede zaken te doen. Tenminste, voor sommige analisten kwam dit als een complete verrassing. Na de tijdelijke opleving van begin 2016 waren de edelmetalen alweer in het ‘vergeethoekje’ geraakt. Toch begint het technische plaatje er steeds beter uit te zien.

Goud- en zilversector beschikken over gigantisch veel potentieel

Chris Kimble deelde onlangs de bovenstaande grafiek via zijn website Kimble Charting Solutions. Volgens Kimble kunnen de edelmetalen aan de vooravond staan van een complete trenddraai. Zo is op de grafiek te zien dat de goud- en zilverprijs tegen de weerstandslijn aan beuken die rond het jaar 2012 is ontstaan.

Als deze weerstandslijn wordt doorbroken, komt er volgens de wetten van de technische analyse een einde aan de dalende trend die sinds het jaar 2011 van kracht is. En vanaf dat moment kan het allemaal snel gaan binnen de goud- en zilversector. De aandelen uit deze twee sectoren beschikken immers nog over voldoende potentieel.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!