Steeds minder beleggers lijken binnen hun portefeuille behoefte te hebben aan een veilige haven. Toch maakt het verleden pijnlijk duidelijk dat met name die beleggers uiteindelijk met de staart tussen de benen het beursspeelveld moeten verlaten. Juist tijdens een beurscrash moet je namelijk als belegger overeind blijven staan. En goud is daarom binnen elke portefeuille onmisbaar.

Vandaag de dag heerst er een extreem optimistische stemming op de beursvloer. Gezien de beursrally van de afgelopen maanden is dit ook niet vreemd te noemen. Eigenlijk zijn beleggers tijdens de afgelopen 12 handelsmaanden geen enkele keer serieus getest. En daarmee wordt de suggestie gewekt dat de stier onverwoestbaar is. Beleggers doen er verstandig aan om niet mee te gaan in die gedachte.

Goud is onmisbaar voor elke belegger

Uit onderzoek van BMG Group Inc. blijkt dat goud onmisbaar voor elke belegger is. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de goudprijs tijdens elke beurscrash stevig overeind wist te blijven. Sterker nog; het gele edelmetaal wist juist tijdens enorme beursdalingen de beste rendementen te behalen. Denk in dit geval onder andere aan de beurscrashes van de jaren ’70, de internetzeepbel van het jaar 2000 en de huizenmarktcrisis van de jaren 2008-2009.

Op de momenten dat het tegenzit vluchten beleggers massaal naar de goudmarkt. We mogen dus gerust stellen dat goud dé veilige haven van de financiële markten is. De meeste beleggers komen hier helaas vaak te laat achter, op het moment dat de aandelenmarkten al geconfronteerd zijn met een stevige beursdaling. Zorg er voor dat jij niet bij die groep beleggers hoort.

GOUD: Het Beste Alternatief!

Zelfs ervaren beleggers kunnen vandaag door het bos de bomen niet meer zien. Er zijn de valutaoorlogen, negatieve rentevoeten, politieke instabiliteit, … Daarom hebben wij de ULTIEME Goudgids samen gesteld. Download hier GRATIS >>