Al een tijdje wordt er op Wall Street veelvuldig gesproken over de stijgende inflatie. Sinds vorige week zit de paniek onder beleggers er pas echt goed in. Deze onrust werd veroorzaakt door de macrocijfers die vanuit de VS verschenen. Het gevreesde inflatiespook kan mogelijk binnen afzienbare tijd al waarheid gaan worden.

Steeds meer beleggers zoeken naar mogelijkheden om zich te beschermen tegen inflatie. Inmiddels is het geen vraag meer of er een inflatie komt, maar wanneer en tot hoever deze inflatie zal doorslaan. Zo laten diverse grondstofprijzen zien dat beleggers zelfs rekening moeten houden met een (tijdelijke) zeer hoge inflatie.

Dit verband laat zien dat goudaandelen koopwaardig zijn

Wat dat betreft is het niet verwonderlijk te noemen dat de edelmetalen tijdens de afgelopen handelsdagen goede zaken wisten te doen. Al decennialang bewijzen goud en zilver dat ze een uitstekende veilige haven zijn. En juist ten tijde van hoge inflatie weten de edelmetalen vaak in positieve zin op te vallen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is deze constatering in beeld gebracht. Al jarenlang is er sprake van een sterke correlatie tussen de prestatie bij de Van Eck Junior Gold Mining ETF en de Michigan Inflation Expectations. En de laatst genoemde indicator laat zien dat beleggers inderdaad rekening moeten houden met een zeer hoge inflatie. En mocht het verband van de afgelopen jaren intact blijven, dan zouden de goudaandelen hier sterk van kunnen profiteren.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER