De goudprijs wist tijdens de voorbijgaande maanden goede zaken te doen. De onzekerheid op de financiële markten heeft er voor gezorgd dat steeds meer beleggers switchten naar ‘veilige havens’. En goud wordt al decennialang betiteld als ‘veilige haven’. Toch blijven de goudmijnaandelen vooralsnog achter op de goudprijsstijging.

De goudmarkt heeft enkele zware jaren achter de rug liggen. In het jaar 2016 leek de trenddraai een feit te zijn, maar de jaren daarna kreeg de goudsector nog enkele felle berentikken te verwerken. En dat terwijl de goudprijs een stuk beter stand wist te houden.

Goudmijnaandelen zijn nog steeds ondergewaardeerd

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, is te zien dat de goudmarkt vooralsnog achterblijft op de goudprijs zelf. Al jaren is er sprake van een sterke correlatie tussen de goudprijs enerzijds en de goudmijnaandelen anderzijds. Tijdens de voorbijgaande maanden is er echter een noemenswaardig ‘gat’ ontstaan.

Deze grafiek laat zien dat de goudmarkt eigenlijk, op basis van de goudprijs, op dit moment ondergewaardeerd is. Het heeft er dus alle schijn van dat beleggers nog goed terecht kunnen bij de goudsector. De goudmijnaandelen lijken immers nog over voldoende potentieel te beschikken.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!