Sinds medio februari is er al sprake van een dalende trend bij de goudprijs. Al wekenlang staat de goudprijs onder druk en dat heeft ook effect gehad op de goudmijnaandelen. Toch liggen de goudmijnaandelen er, in vergelijking met de zilvermijnaandelen, nog relatief goed bij.

Dat de goudprijs al wekenlang onder druk staat, is niet verwonderlijk te noemen. Als gevolg van de stijgende beurskoersen hebben beleggers immers steeds minder interesse in een veilige haven zoals goud is. Op dit moment weet de goudprijs echter beduidend beter staande te blijven dan de zilverprijs.

Goudmijnaandelen testen de oude weerstandslijn

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de goudmijnaandelen op een belangrijk punt zijn aangekomen. Aan het einde van 2018 werd de weerstandslijn, die sinds het jaar 2011 van kracht was, opwaarts doorbroken en die ‘oude weerstandslijn’ wordt op dit moment getest als nieuwe steun. Op het moment dat deze lijn inderdaad vanaf nu weet te fungeren als nieuwe steun, dan is de trenddraai volgens de wetten van de technische analyse bevestigd.

Wat dat betreft kunnen goudbeleggers deze grafiek maar beter nauwlettend in de gaten houden…

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER