De wereldwijde aandelenmarkten kenden een slecht begin van de handelsweek. Tijdens de eerste handelsdag van de week moesten de wereldwijde aandelenmarkten direct veel waarde inleveren. Trump wist met zijn Tweets over de verhoging van de importtarieven op Chinese producten extra olie op het handelsvuur te gooien. En het is niet te hopen dat de aandelenmarkten nu een top hebben bereikt.

Trump liet vorige week nog doorschemeren dat hij van mening was dat de Amerikaanse centrale bank de rente met 1% moest verlagen om de groei van de Amerikaanse economie te stimuleren. Tevens was hij van mening dat het opkoopprogramma opnieuw gestart moest worden. De Fed besloot echter de rente onveranderd te laten. Mogelijk wist Trump vorige week al dat hij op een ‘dood spoor’ zat met de Chinezen.

S&P 500 index draait op een cruciaal moment van richting

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de S&P 500 index onlangs terecht wist te komen bij de oude steunlijn (die sinds het jaar 2009 van kracht was). Deze steunlijn sneuvelde tijdens het laatste deel van 2018 en moet volgens de wetten van de technische analyse nu gaan fungeren als nieuwe weerstandslijn.

Tevens is op de grafiek te zien dat de Relative Momentum Index nog steeds dalend is en ook terecht is gekomen bij de weerstandslijn. Wat dat betreft is het volgens Kimble dus niet te hopen dat de markten definitief een top hebben neergezet. In dat geval kunnen er namelijk slechte beurstijden gaan aanbreken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)