Tijdens de afgelopen handelsweken wisten de goudmijnaandelen bijzonder goede zaken te doen. Dit was voor een groot deel te danken aan de onrust op de financiële markten. Sinds de zomer van 2018 zitten de goudmijnaandelen al in de lift en de komende maanden kan deze stijgende trend mogelijk in een nog hogere versnelling terecht komen.

De mannen van The Chart Report hebben de vijf belangrijkste goudmijnaandelen uitgezocht en gestopt in één index, genaamd de BAANG index. Deze index bestaat uit de volgende goudmijnaandelen: Barrick Gold ($GOLD), AngloGold ($AU), Agnico Eagle Mines ($AEM), Franco-Nevada ($FNV) en Gold Fields ($GFI).

Goudmijnaandelen beschikken nog over voldoende potentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Chart Report, is te zien dat deze index tijdens de afgelopen maanden exponentieel in waarde is gestegen. Ten opzichte van vorig jaar is deze index inmiddels in waarde verdubbeld. Daarnaast is op deze grafiek ook te zien dat deze belangrijke index tijdens de afgelopen handelsdagen de oude weerstandslijn uit het jaar 2016 doorbroken heeft. Volgens de wetten van de technische analyse is dit een sterk Bullish teken, omdat er sprake is van zowel een hogere top als een hogere bodem.

Het is duidelijk geworden dat de goudmijnaandelen weer terug op de kaart gezet zijn. Daarnaast beschikt de goudsector nog over voldoende potentieel, want de records uit het jaar 2011 zijn op dit moment nog ver van ons verwijderd. Missen beleggers deze keer de goudboot niet?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!