De FAANG-aandelen waren tijdens de afgelopen jaren dé aandelen die beleggers in de portefeuille hadden moeten zitten. Dit mandje met aandelen wist immers jaar-op-jaar de toonaangevende S&P 500 index te verslaan. Toch ziet dat plaatje er vandaag de dag compleet anders uit.

Als we het over de FAANG-aandelen hebben, dan gaat het in dit geval om de aandelen Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google. Deze aandelen waren tijdens de afgelopen beursjaren dé voorlopers op de beursrally. Opvallend genoeg wist dit mandje met aandelen onlangs al vroegtijdig een waarschuwingssignaal af te geven.

Bull Market wordt bedreigd door de FAANG-aandelen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Chart Report, is te zien dat de FAANG-aandelen dit jaar twee keer de weerstandslijn opnieuw wisten te testen. En opnieuw bleef deze weerstandslijn, die tijdens de zomer van 2018 gevormd werd, in leven. Dat de FAANG index niet wist te stijgen naar een nieuw record is wel opvallend te noemen, want de Amerikaanse indices wisten dit wel te doen.

Volgens de mannen van The Chart Report maakt deze grafiek duidelijk dat de FAANG-aandelen dit jaar al vroegtijdig een waarschuwingssignaal afgaven. Zolang deze toonaangevende aandelen de beursrally niet meer weten te ondersteunen staat de Bull Market op losse schroeven.