Rond de zomer van 2020 wisten de meeste goudmijnaandelen een stevige top neer te zetten. Het optimisme op de beursvloer wist te zorgen voor een afnemende interesse in de goudmarkt. Er was immers geen noodzaak meer tot een veilige haven, nu de aandelenmarkten wekelijks nieuwe records wisten te laten optekenen. Inmiddels zijn de goudmijnaandelen in het vergeethoekje beland en juist dat kan een enorme kans bieden.

In maart 2020 wist de goudmarkt een stevige bodem neer te zetten. Als reactie op de coronacrisis hadden beleggers massaal behoefte aan een ‘veilige haven’. En goud bewijst al decennialang dat het uitstekend kan fungeren als veilige haven. In enkele weken tijd wisten de goudmijnaandelen met tientallen procenten in waarde te stijgen. Tijdens de zomer van 2020 werd er echter een stevige top neergezet en vandaag de dag ziet de situatie er compleet anders uit.

Beleggers moeten de goudmarkt niet uit het oog verliezen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is het technische plaatje bij de Junior Gold Miners ETF in beeld gebracht. Deze ETF bestaat uit veelbelovende Amerikaanse en Canadese goudmijnbedrijven. Op de grafiek is te zien dat inmiddels de onderkant van het dalende trendkanaal bereikt is. Tijdens de afgelopen maanden wist deze ETF meermaals stevig op te veren nadat de onderkant van het trendkanaal bereikt was.

Ook is inmiddels het 61,8% Fibonacciniveau bereikt. Dit is gemeten vanaf de bodem van 2020 tot het hoogtepunt van 2020. Binnen de technische wereld staat het 61,8%-niveau bekend als een belangrijke steunzone. Mogelijk is er dus een nieuwe goudrally aanstaande.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>