Aan het begin van dit jaar waren er gevaarlijke overeenkomsten aanwezig tussen de koersbeweging van destijds en die van het jaar 1987. Ondanks het feit dat de crash nog is uitgebleven, is het 1987-scenario nog steeds niet van tafel geveegd.

De aandelenmarkten lijken weer in rustiger vaarwater terecht gekomen te zijn. Zo is er op dit moment sprake van een min of meer zijwaartse beweging met een positieve ondertoon. De belangrijke bodems zijn tijdens de afgelopen weken intact gebleven en volgens het merendeel van de analisten zullen deze bodems ook in de nabije toekomst blijven liggen.

Het 1987-scenario hangt nog steeds boven ons hoofd

Ondanks het verbeterende beurssentiment, hangt het 1987-scenario nog steeds boven ons hoofd. Tenminste, dat is wat de bovenstaande grafiek van E. Cantoni ons probeert te vertellen. Op deze grafiek is te zien dat de overeenkomsten tussen de huidige koersbeweging en die van 1987 nog steeds intact zijn.

Uiteraard hoeft het niet zo te zijn dat deze overeenkomst ook de in de nabije toekomst in stand blijft. Maar, deze grafiek geeft wel aan dat het wellicht niet verstandig is om op dit moment al te optimistisch gestemd te zijn.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)