Tijdens dit beursjaar zijn de financiële markten meermaals geconfronteerd met de nodige beweeglijkheid. En dat was voor de meeste beleggers toch wel even wennen, aangezien het jaar 2017 zonder grote schokbewegingen verliep. Is het waarschuwingssignaal voor toenemende beweeglijkheid afgegeven?

Al bijna twee maanden lang worden de financiële markten geconfronteerd met de nodige beweeglijkheid. Voor traders is dit geweldig nieuws, want zij zijn over het algemeen gebaat bij de nodige beweeglijkheid. Grote koersuitslagen geeft hen immers de kans om aantrekkelijke ‘korte ritjes’ te maken. En deze traders zouden in de toekomst op hun wenken bediend kunnen gaan worden.

Moeten we vrezen voor grote beweeglijkheid?

Volgens Jesse Colombo, van The Real Investment Advice, is de kans enorm groot dat de financiële markten de komende jaren geconfronteerd zullen worden met grote beweeglijkheid. Deze conclusie trekt hij op basis van een onderzoek dat hij onlangs heeft uitgevoerd. Dit onderzoek maakt duidelijk dat er sprake is van een sterke correlatie tussen de Amerikaanse rentecurve en de volatiliteitsindex.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Real Investment Advice, is te zien dat de Amerikaanse rentecurve normaliter drie jaar vooruitloopt op de VIX-index. En als de correlatie tussen de rentecurve en de barometer voor de beweeglijkheid standhoudt, dan mogen we onze veiligheidsriemen gaan omdoen. In dat geval breken er immers volatiele tijden aan…

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>