De goudprijs noteert momenteel onder de 1.600 dollar maar analisten van Midas Touch Consulting verwachten dat dit niet lang meer zal blijven duren. Eens de grens doorbroken is, ligt de weg naar hogere prijzen open. Analist Florian Grummes verwacht een goudprijs van 1.800 dollar en benadrukt dat de ‘gold bulls’ de markt onder controle hebben en elke dip opkopen.

Florian Grummes, analist bij Midas Touch Consulting, is een rasechte ‘gold bull’ en verwacht dat de goudprijs tegen de lente zal gaan stijgen tot 1.800 dollar per troy ounce. Dit lijkt momenteel onmogelijk vermits de goudprijs nog onder de 1.600 dollar noteert, maar hij verwacht dat, eens dit plafond doorbroken wordt, de weg naar hogere prijzen volledig openligt.

Every dip is quickly being bought and the surprises are always happening to the upside. Even though gold has already increased by over US$450 from the low at US$1,160 in August 2018, the bulls remain in control and are not showing any weakness.

Volgens de analist ziet het technische plaatje van goud er goed uit. Hij wacht namelijk op een prijsbeweging die de 1.590 dollar doorbreekt. Dat zou voor hem het signaal zijn dat ook de 1.600 dollargrens gaat sneuvelen en de goudprijs richting de 1.800 dollar gaat stijgen.

Sentiment

Maar het is niet enkel het technisch plaatje van goud dat hem zo ‘bullish’ maakt, hij verwacht ook nog dat het sentiment op de goudmarkt in een ‘euphoric phase’ moet belanden. In deze fase willen beleggers de goudtrein niet missen en willen ze massaal goud in hun portefeuille.

Hoewel Grummes het ziet zitten voor goud, benadrukt hij ook dat er moeilijkheden zijn. De rit naar boven zal dus niet zonder slag of stoot gaan. De vraag is echter of deze moeilijkheden op de goudmarkt het momentum kunnen verstoren en de rit naar 1.800 dollar stopzetten.

Bronnen: Kitco

Foto: Pexels

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!