Microsoft is bezig aan een indrukwekkende prijsrally. In amper drie maanden tijd wist het aandeel met 30% in waarde te stijgen. Volgens sommige analisten is er op dit moment sprake van een zogenoemde ‘parabolische stijging’. De vraag is alleen of beleggers wel blij moeten zijn met deze enorme prijsstijging.

In een jaar tijd wist de techgigant Microsoft met 80% in waarde te stijgen. Natuurlijk kenden de beurzen een uitstekend 2019, maar deze prestatie is wel erg indrukwekkend te noemen. Ten opzichte van 5 jaar geleden noteert het aandeel ruim 500% hoger. Door deze indrukwekkende prestatie is Microsoft op dit moment het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld.

Komt er binnenkort een einde aan de prijsrally bij Microsoft?

Analist Julian Brigden begint zich ondertussen steeds meer zorgen te maken over de houdbaarheid van de prijsrally bij Microsoft. Hij deelde recent op Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat er overeenkomsten te vinden zijn tussen de koersbeweging van de afgelopen jaren en die van de periode tijdens de late jaren ’90. Destijds was er ook sprake van een parabolische stijging bij Microsoft. Deze enorme prijsrally wist in het jaar 2000 tot een hoogtepunt te komen. Daarna werd Microsoft echter geconfronteerd met een forse prijsval.

Ligt die prijsval nu opnieuw op de loer?

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.