De goudprijs wist tijdens de handelssessie van gisteren te stijgen naar koers $ 2.070. En daarmee was het gele edelmetaal nog $ 5 verwijderd van de recordkoers die in augustus 2020 op de borden werd getoverd. Een belangrijk technisch patroon laat zien dat de goudprijsrally mogelijk nog maar in de kinderschoenen staat. Beleggers lijken er daarom verstandig aan te doen om dit technische patroon niet te negeren.

Rond de zomer van 2020 wist de goudprijs een top neer te zetten. Vanaf dat punt gerekend heeft de goudprijs uiteindelijk zo’n 15% aan waarde moeten inleveren. Met name aan het begin van 2021 had dat gevolgen voor de populariteit van het gele edelmetaal. Zo gingen steeds meer beleggers er vanuit dat goud haar beste tijd reeds gehad had.

Goudprijs staat aan de vooravond van een belangrijke uitbraak

Inmiddels blijkt dat dit zeker niet het geval is. Als gevolg van de toenemende inflatie wist de goudprijs tijdens de afgelopen maanden al een indrukwekkende herstelbeweging te realiseren. De toegenomen geopolitieke spanningen wisten deze trend verder te versterken. Volgens de mannen van Crescat Capital LLC kan daarnaast een opwaartse uitbraak nabij zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, te zien dat de goudprijs bezig is aan de vorming van een ‘Cup & Handle’ patroon. Binnen de technische wereld wordt dit technische patroon bestempeld als een zeer ‘Bullish’ patroon.

Mocht er een opwaartse uitbraak gerealiseerd worden, dan kan de goudprijs op weg gaan richting de grens van $ 3.000. Rond die zone ligt immers een belangrijke Fibonacci-grens. En vanaf de huidige koers gerekend betekent dit een koersstijging van 50%. En dat zal uiteraard ook grote gevolgen gaan hebben voor de goudmarkt.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>