Mark Carney, gouverneur van de Bank of England, zei tijdens de Zweedse ‘Riksbank Anniversary conference’ dat hij open staat voor het gebruik van een digitale munt, oftewel een central bank digital currency (CBDC). Een opmerkelijke uitspraak van de gouverneur van de BoE. Eentje die nieuwe perspectieven opent voor het gebruik blockchain en crypto. 

Iemand met een behoorlijk belangrijke functie die zulke uitspraken doet, dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Hoewel hij naar verluidt niet tegen het idee is om een CBDC te implementeren, benadrukte Carney dat een dergelijke invoering van een digitale valuta niet snel zal gebeuren. De gouverneur van de BoE verklaarde dat cryptomunten fiatgeld momenteel zeer moeilijk kunnen vervangen.

In februari uitte Carney nog zijn kritiek tijdens een evenement aan de Regent’s University in Londen. Hij zei: “It [cryptocurrency] has pretty much failed thus far on… the traditional aspects of money. It is not a store of value because it is all over the map. Nobody uses it as a medium of exchange.”

Vrij vertaald, de gouverneur van de Bank of England vond in februari nog dat crypto alle belangrijke eigenschappen van geld mist omdat het zo verspreid en ongereguleerd is. Crypto wordt ook niet echt gebruikt als betaalmiddel omdat de waarde ontzettend hard schommelt, zelfs op korte termijn.

Toekomst

Tijdens de 350ste verjaardag van Riksbank benadrukte Carney dat het ‘verleden, heden en toekomst’ van centrale banken afhankelijk is van het vertrouwen van het volk in het financiële systeem. Hij voegde eraan toe dat, sinds Brexit, de Bank of England hun financiële systeem heeft herzien waardoor het veerkrachtiger is voor schokken, zoals bijvoorbeeld een Brexit of een nieuwe crisis.

Andere Europese centrale banken overwegen ook om een CBDC te implementeren. Eerder deze maand heeft de Noorse centrale bank, Norges Bank, een document vrijgegeven waarin ze verklaren een CBDC te ontwikkelen als aanvulling om het ‘vertrouwen in geld en het monetaire systeem te waarborgen’. De bovengenoemde Riksbank overweegt ook een ‘e-kroon’ in het leven te roepen vermits het gebruik van cashgeld daalt in Zweden.

Bronnen: Coin Telegraph

Foto: Bank of England – Flickr – CC BY-ND 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven