De meeste beleggers weten wel dat de meeste aandelen op dit moment zwaar overgewaardeerd zijn. Deze overwaardering wordt grotendeels veroorzaakt door de grote mismatch tussen enerzijds de beurskoersen en anderzijds het onderliggende winstplaatje. Ook de meeste beursgenoteerde bedrijven hebben immers last van de coronacrisis.
Steeds meer beleggers vragen zich af hoe het kan dat de beurzen zo goed staande weten te blijven. Het onderliggende winstplaatje ziet er immers niet bepaald rooskleurig uit. De meningen hieromtrent lopen behoorlijk uiteen. De meeste analisten zijn het er wel over eens dat de centrale banken hierin een belangrijke rol vervullen. Door hun ruimhartige monetaire beleid blijft er veel geld richting de financiële markten stromen. Met als gevolg dat de rust op de financiële markten behouden wordt.
Amerikaanse aandelen waren sinds de internetzeepbel niet meer zo overgewaardeerd
Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van David Larew, is te zien dat Amerikaanse aandelen op dit moment zwaar overgewaardeerd zijn. Zelfs bij een beurskoers van rond de 2.000 punten bij de S&P 500 index, zou er nog sprake zijn van een overwaardering.
Op de grafiek is tevens te zien dat een dergelijke overwaardering voor het laatst zichtbaar was tijdens de internetzeepbel in het jaar 2000. Destijds liep het beursfeestje met een flinke kater af. Tijdens de jaren daarna werden de beurzen alsnog geconfronteerd met een forse daling.
Moeten we deze keer vrezen voor dezelfde afloop?
Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar
Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.
GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar