De meeste beurzen zijn tijdens de voorbijgaande weken officieel in een Bear Market terecht gekomen. Daar is sprake van indien een index vanaf het hoogtepunt gerekend met minstens 20% in waarde weet te dalen. Ook de Amerikaanse beurs wist deze beruchte Bear Market niet te ontlopen. Ondanks dat is het doek nog niet volledig gevallen.

Tijdens de afgelopen handelsweek wisten de meeste beurzen aanzienlijk in waarde te stijgen. Het heeft er alle schijn van dat beleggers steeds meer aan het coronavirus beginnen te wennen. Tevens proberen de centrale banken en de overheden er alles aan te doen om een economische harde klap zoveel mogelijk te voorkomen. Toch is het nog maar de vraag of ze dat gaat lukken.

Amerikaanse beurs is bij een belangrijke steunlijn aangekomen

Technisch analist Chris Kimble laat op zijn website weten dat de Amerikaanse beurs op een kantelpunt terecht is gekomen. Hij heeft daarbij de Wilshire 5000 index onder de loep genomen. De Wilshire 5000 Total Market Index, of simpelweg de Wilshire 5000, is een naar marktkapitalisatie gewogen index van de marktwaarde van alle Amerikaanse aandelen die actief worden verhandeld in de Verenigde Staten. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat deze Amerikaanse index onlangs wist af te ketsen van de weerstandslijn die al sinds de eeuwwisseling van kracht is.

Op deze grafiek is ook te zien dat op dit moment een belangrijke steungrens onder vuur wordt genomen. Deze steunlijn is gevormd door de toppen van 2000 en 2015. Kimble laat weten dat het een sterk ‘Bullish’ teken zou zijn indien deze steunlijn intact weet te blijven. Daaronder lijkt het doek definitief voor de Amerikaanse beurs te vallen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)